当前位置:首页 > 中考 > 资讯

中考英语试卷;初三英语中考试题

来源: http://www.aaajy.com 日期:2021-04-06 20:40 阅读:

 

1 A
among用于三者或三者以上 意思是“之间”
beteewn用于二者之间

2 A
这个女人说套装除了价钱都很好 (prise 应为 price

3 D
没有人可以同时哭和笑
on time是准时
by the time通常加of 表示“……的时候”
at a time是一次 例如one at a time 一次一个

4 D
为什么你不听从你父亲的建议
listen要加to
hear单纯表示听到
hear from sb 意思是收到某人的信

中考英语选择题重点题型

( )1. It seems that you are never _________ pocket money.
A. need B. short C. short of D. want
( )2. The __________is used to help you to control the computer.
A. mouse B. keyboard C. monitor D. main unit
( )3. My neighbor has _________ one-month-old baby to look after.
A. a B. an C. the D. /
( )4. As students, we shouldn’t always depend _____ our parents.
A. in B. at C. for D. on
( )5. Your brain can understand the meaning of things better and _______new ideas.
A. invent B. think C. create D. find out
( )6. People _____a computer some instructions by ____a program into it.
A. give; put B. giving, putting C. give .putting D. giving. put
( )7. Plastics can be used all kinds of things now.
A. to making B. to make C. making D. make
( )8. The price of a computer is .
A. expensive B. cheap C. small D. high
( )9. There ________ tiny, hidden computers in your home that you don’t realize.
A. maybe B. may be C. mustn’t be D. can be
( )10. I have given him ______, but he has never taken any of it.
A. much advice B. many advices C. some advices D. lots of advices
( )11. The boy just stood before the car. He _________ the danger.
A. unaware of B. was unaware of C. aware of D. was aware for
( )12. The pancake usually tastes____.
A. delicious B. deliciously C. well D. wonderfully
( )13. Suddenly he _______ from his chair and ______ his voice.
A. rose, raised B. raised, rose C. rose, rose D. raised, raised
( )14. ___________ useful information he has collected!
A. What an B. What a C. How D. What
( )15. There is ________ in today’s newspaper.
A. something interesting B. interesting something
C. something interested D. interested something
( )16. Nancy rarely goes to school without breakfast, ________?
A. doesn’t she B. does she C. isn’t she D. is she
( )17. I really don’t know __________with the machine.
A. what to do B. how to do C. to do what D. to do how
( )18._________huge amounts of information the computer has stored!
A. How B. How a C. What a D. What
( )19.I don’t have any experience ______the time being, but I’m a fast learner.
A. on B. at C. for D. with
( )20. They are very tired. Let them___a rest.
A. stop having B. to stop having C. stop to have D. to stop to have
( )21. The doctor spent about three hours ________ the patient.
A. operating B. operating on C. to operate D. to operate on
( )22. The boy was asked_________ spend too much time on computer games.
A. not B. to not C. didn’t D. not to
( )23. Do you know the answer __________the question, Mr. Black?
A. of B. for C. to D. with
( )24. What __________to us if computers__________ our jobs?
A. happens, do B. will happen, will do
C. will happen, do D. happens, will do
( )25. I haven’t decided __________.
A. to take which train B. which to take a train
C. which train to take D. which train taken
( )26. She said she __________ to the bus stop.
A. needs to walk B. needed to walk
C. need walks D. doesn’t need to walk
( )27. Although Jane is only six, she knows ______________ well.
A. how to do B. what to do it C. how to do it D. why to do
( )28. You must remember _____ me a phone call as soon as you get there.
A. giving B. to give C. gave D. give
( )29. I have no time ________ your excuse.
A. hear B. to hear C. to listen to D. listening
( )30. John, you ________ buy the tickets for me, we have already got there.
A. don’t need B. haven’t to C. don’t need to D. needn’t to
( )31. Computers can store________ information than human beings can.
A. much B. more much C. much more D. so much
( )32. Computers may be___than judges and teachers___doing their jobs.
A. better, in B. worse, in C. better, at D. poorer, at

( )33. China is larger than _________ in Asia.
A. any other country B. any country
C. any other countries D. any countries
( )34. Mary is able to speak English ________ Tom.
A. as fluent as B. so fluently as
C. more fluent than D. as fluently as
( )35. Computers will become______.
A. moderner and moderner B. more and more moderner
C. much and much modern D. more and more modern
( )36.A: Does Mary write as ______ as Betty?
B: No, Betty writes _____ than Mary. Betty writes ______ in our class.
A. careful; more carefully; the most careful
B. carefully; more carefully; most carefully
C. more careful; careful; the most careful
D. more carefully; carefully; most carefully
( )37. I think that the film “The Lord of Ring” was one of _____ films that I have ever seen.
A. the wonderful B. most wonderful
C. the most wonderful D. a wonderful
( )38. I like _____ of the twins.
A. the young B. the youngest C. the younger D. younger
( )39.China is bigger than _____ in Africa.
A. any other countries B. any other country
C. any countries D. any country
( )40. The computer of this kind can work ________ than the one of that kind.
A. hundred of times faster B. a hundred
C. hundred times faster D. hundreds of times faster

答案中考英语试卷:1. C 2. A 3. A 4. D 5. C 6. C 7. B 8. D 9. B
10. A 11. B 12. A 13. A 14. D 15. A 16. B 17. A 18. D
19. C 20. C 21. B 22. D 23. C 24. C 25. C 26. B 27. C
28. B 29. C 30. C 31. C 32. C 33. A 34. D 35. D 36. B
37. C 38. C 39. D 40. D
解题要点:词汇熟练,审题仔细

#第三方统计代码(模版变量)